Raamatu arvustus



Elon Musk Tesla, SpaceX  ja rännaks ulemilisse tulevikku – Ashlee Vance , 2015

Antud raamatu  kasuks otsustasin ma suuresti isiklikust huvist ning peab ära mainima, et tegemist oli väga põneva ja kulme kergitava lugemisega. Sobib ideaalselt õhtuti lugemiseks ning ei eelda varasemaid teadmisi Elon Muski ega ka raketiteaduse ning taastuvenergia kohta. Raamat räägib Elon Muski elust sünnist kuni tänapäevani ning üllatavalt avatud.
Raamat kirjeldab Elon Muski rasket lapsepõlve Aafrikas, kus ta üles kasvas ning kuidas ta sealt edasi reisis Kanadasse, et lõpuks jõuda tema unistuste maale Ameerikasse, mõttes ainult suur eesmärk ehitada rakette reisida kosmosesse ja kasutada taastuvenergiat. Samuti kirjeldab raamat Eloni iseloomu ning tema ettevõtete arengut ja läbipõlemist. Kuidas tema poolt avatud ettevõtte Zip2-st jõudis ta Paypali-ni jne. Autor on ka ära märkinud selle, et tegelikult oli Elon tugevalt vastu selle raamatu kirjutamisele aga tänu autori Ashlee Vance-i  järjepidevusele otsustas Elon siiski nõustuda. Samuti tuleb raamatus juttu sellest kuidas Elonil tuli üle elada lapse kaotus ning lahutus.
Kokkuvõttes võin öelda, et tegemist oli väga huvitava lugemisega ning soovitan seda raamatut kõigile. Samuti tekkisid ka kohati paralleelid antud ainega, kus oli juttu tehnolooga arengust ningt interneti levikust, kuna antud raamatus tuli ka sellest juttu kuidas Elon ja tema kaasvõitlejad nägid kurja vaeva, et müüa maha interneti reklaame, sest inimesed arvasid, et internet on pigem mööduv nähtus.

Väljavõte raamatust:
Ajaloos leidub vähe ettevõtjaid kellel oleks sama geniaalne vision ja tegutsemistung. Musk, kes on kui tänapäevane kombinatsioon Thomas Edisonist, Henry Fordist, Howard Hughesist ja Steve Jobsist, on rajanud nii Paypali, Tesla Motorsi, SpaceXi kui ka SolarCity.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

12. Nädal Inimese ja arvuti suhtlus ergonoomika ja kasutatavus

6. Nädal Arvutid ja pragrahvid I: tants intellektuaalomandi ümber

Eksam - „Shit happens“ – Eesti IT ala suurimast ämbrist.