13. Nädal : Teistmoodi IT



Minu jaoks kõige uudsem tugilahendus

Antud nädala teema käsitles erivajadustega inimeste arvuti kasutamise võimalusi ja lahendusi. Teema raames räägiti erinevatest tehnilistest seadmetest, mis muudavad erivajaduste inimeste arvuti kasutamise mugavamaks või üldse võimalikuks.
Siinkohal mainin kohe ära, et teema oli huvitav ning mõtlema panev, sest üldiselt terved inimesed väga ei mõtle sellele, et kuidas ma hakkama saaks, kui mul näiteks poleks nägemisvõimet või puuduksid käed. Antud teema lugemine seda aga tegi ning üldises mõttes avardas ka silmaringi seoses erivajaduste inimeste tehnika osas.
Selle nädala ülesandeks oligi otsida ja kirjeldada mõnda enda jaoks uudset tugilahendust, mis aitaks erivajadustega inimestel paremini tehnoloogiat käsitleda. Googeldades jäi silma selline lahendus nagu Dynavox Eyemax.

Dynavox Eyemax -  Lühidalt on Dynavox Eyemax silmade jälgimise tehnoloogia, mis kasutab eraldi välja töötatud kaamerat kasutaja pilgu jälgimiseks ning selle abil liigutab hiirekursorit sinna kuhu kasutaja reaalselt vaatab. Kursori aktiveerimiseks on vaja kas silmi pilgutada või jääda pikemalt pidama objektil mida soovitakse avada. Antud tehnoloogia pakub erinevaid seadmeid ja seda on võimalik ka ühendada tavakasutaja arvutitega. Lahendus sobib hästi inimestele kes on õlgades alla poole halvatud või mingil muul põhjusel pole suutelised kasutama jäsemeid. Allpool on ka tutvustav video, mis annab ettekujutuse, kuidas antud tehnoloogia töötab ning samuti ka koduleht mille kaudu on võimalik rohkem infot saada. 

Tutvustav video 


 
Lähemalt saab uurida: https://www.tobiidynavox.com/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

12. Nädal Inimese ja arvuti suhtlus ergonoomika ja kasutatavus

6. Nädal Arvutid ja pragrahvid I: tants intellektuaalomandi ümber

Eksam - „Shit happens“ – Eesti IT ala suurimast ämbrist.